Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2015 13:33 - Взаимоотношенията са изкуство
Автор: satyam Категория: Тя и той   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2015 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мечтата на двама души е по-трудна за сътворяване от мечтата на един. За да бъдете и двамата щастливи вие трябва да поддържате вашата половина перфектна. Вие сте отговорни за вашата половина и тя има известно количество боклук. Той си е ваш и този, който трябва да се справи с него сте вие, а не партньора ви. АКО ПАРТНЬОРЪТ ВИ СЕ ОПИТВА ДА ИЗЧИСТИ ВАШИЯТ БОКЛУК, ЩЕ СВЪРШИ СЪС СЧУПЕН НОС.
image
Ние трябва да се научим да не пъхаме носа си, където никой не го е искал Същото се отнася и до половината на вашия партньор. Той също има определено количество боклук. Знаейки това, вие му позволявате сам да се справи с боклука си. Вие ще го обичате и приемате с целия му боклук. Вие ще уважавате неговия боклук. Вие не сте във връзка, за да му чистите боклука, той сам ще го направи.

Дори ако той ви моли за помощ, имате избора да кажете “НЕ”. Казвайки “НЕ", това не означава, че не го обичате или приемате. Това означава, че вие не сте готов или, че не искате да играете тази игра. Например, ако вашият партньор се ядоса, вие може да кажете: “имаш право да си ядосан, но аз няма да се ядосвам затова, че ти си ядосан. Не съм направил нищо за да предизвикам гнева ти.” Въобще не е необходимо да поемате гнева на партньора си, но можете да му позволите да се ядосва. Не е необходимо да спорите, просто му позволете да бъде това, което е. Позволете му да се излекува без да се намесвате. Може също да се съгласите да не се намесвате със своя собствен лечебен процес.

Да предположим че сте мъж и сте щастлив и по някаква причина партньорката ви не е щастлива. Има лични проблеми, занимава се със собствения си боклук и е нещастна. Тъй като я обичате, вие ще я подкрепите, но да я подкрепите не означава и вие да станете нещастен, понеже тя е нещастна. Това въобще не е подкрепа. Ако тя е нещастна и вие също станете нещастен, тогава и двамата затъвате. Ако вие сте щастлив, може вашето щастие да върне обратно и нейното щастие.

По същия начин, ако вие сте паднал духом, а тя е щастлива, то нейното щастие е вашата подкрепа. Заради вашия собствен интерес, позволете й да бъде щастлива. Изобщо не се опитвайте да й отнемате щастието. Каквото и да се случва в работата ви, не се прибирайте вкъщи и не хвърляйте отровата си върху нея. Бъдете тихи и дайте да разбере, че не е нищо лично, вие просто се занимавате със себе си. Може да кажете: “Продължавай да бъдеш щастлива, да играеш, а аз ще се присъединя към твоето щастие, когато мога да се насладя на твоето щастие. Сега просто се нуждая да бъда сам.”

Ако разбирате идеята за наранения ум, тогава ще разберете защо романтичните взаимоотношения са толкова трудни. Емоционалното тяло е болно. То е покрито с рани, изпълнено с отрова. Ако ние не разбираме, че сме болни или че партньорът ни е болен, ние ставаме егоисти. Раните болят и ние трябва да ги предпазим дори от този, когото обичаме. Но ако сме осъзнати, можем да имаме различни споразумения. Когато осъзнаваме, че партньорът ни има емоционални рани и го обичаме, ние със сигурност няма да искаме да докосваме неговите рани. Няма да го притискаме да лекува своите рани и няма да искаме и той да ни притиска да лекуваме нашите...

Излекувайте вашата половина и ще бъдете щастливи. Ако можете да излекувате вашата част, тогава сте готови за връзка без страх, без нужда. Но запомнете, можете да излекувате само вашата част. Ако вече имате връзка и лекувате вашата половина, а партньорът ви работи върху своята половина, ще видите колко бързо ще има напредък. Любовта е тази, която ви прави щастливи и ако станете слуга на любовта, просто може да си представите всички възможности. Ще дойде денят, когато можете да бъдете с партньора си без осъждане, без вина, без гняв и тъга. Този ден ще бъде прекрасен, денят, когато вие ще сте напълно отворен, само да споделяте, само да служите, само да раздавате своята любов.

Дон Михел Анхел Руис




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: satyam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 27486
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930