Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 12:54 - Бащи, инициативата трябва да бъде наша!
Автор: satyam Категория: Тя и той   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.03.2014 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Готовност­та на съпруга да е изцяло отговорен за семейството си е едно от най-големите предимства, които съпругата и де­цата могат да имат.

image
Получавайки любовта на своя съпруг, съпругата може да я уголеми и умножи, дарявайки я на него и децата, изпълвайки дома с неизказано прекрасен климат. Но съпругът трябва да поеме отговорността за пораждането на любовта. На мъжете, открили тази тайна, може да се завижда. По мое мнение, любовта, възвърната им от техните съп­руги, е безценна, тя е най-скъпоценната стока в този свят. Трудно е да сложиш началото на любовта, но опитал любовта на жена си, получена в отговор, съпругът открива, че тя се е умножила многократно, и вижда, че е все по-лесно и по-лесно да се обича, защото любовта расте с времето.

Съпру­гът, който ще поеме пълна, абсолютна отговорност за своето семейство и вземе инициативата в изявата на любовта към съпругата и децата, ще получи невероятни наг­ради: любяща, нежна и подкрепяща го съпруга, което ще бъде нейната най-голяма прелест за него, и деца, които са спокойни, сигурни и доволни, способни да развият най-доб­рите си качества. Аз лично никога не съм виждал семейст­во с тези условия, които са налице да се е прова­лило. И всеки несполучлив брак, които съм наблюдавал, по някакъв начин е пропускал тези условия. Бащи, инициативата трябва да бъде наша!

Но, ще си кажете вие, как може съпругът да поема инициативата и отговорността за изявата на любовта в семейството, когато той всъщност е познавателен и е несръчен в емоционалната област, а жените са по-компе­тентни в тази сфера? Приятелю мой, вие току-що засег­нахте един от най-често срещаните, неосъзнати и трудни семейни проблеми днес. Трудно е да се справим, защото повечето мъже, не са наясно с проблемите. Въпреки че вижда колко интензивен е емоционалният жи­вот на съпругата и децата му, съпругът го разглежда като неудобна досада, от която трябва да се отърве. А резултатът е отчая­ние, разочарование и прекъснато общуване.

Изглежда, днес всеки осъзнава колко решаващи са отно­шенията в семейството. Когато „познавателният” съпруг не може да разговаря на емоционално ниво, а пък „емоционал­ната” съпруга не успява да сподели най-съкровените си чувства и копнежи? Каква дилема! Съпрузи, ние трябва да се вгледаме във фактите. Шансовете са поразителни, тъй като нашите съпруги са по-умели в областта на любовта, грижите и посрещането на емоционалните ни нужди – на­шите и на децата ни. А ние обикновено следваме съветите на експерти, нали? Тогава е ясно, че ние мъжете определено се нуждаем от помощта на жените си в този донякъде непознат за нас свят на чувствата !*!*!

Ние, мъжете, не само трябва да сме готови да уважаваме и следваме жените си, които се ориентират естествено в емоционалната сфера, ние трябва да ги насърчим и да ги подпомогнем в осъществяването на ежедневната им зада­ча – създаване на емоционален климат в семейството. Ако им пречим или даже ги тормозим за това, ние сигурно ще ги обезсърчим и ще съкрушим духа им !?!?!  О, колко жени, дошли за съвет, съм наблюдавал – разстроени от своите съпрузи в усилията си да обичат с чувство тях и децата. Тези жени са съкрушени духом и депресията ги парализира.

Но погледнете в семействата, където съпругът оценя­ва дълбоките чувства на съпругата си и нуждата й от общуване. Той не само я изслушва, той се учи от нея. Съпругът научава колко ценно и носещо удовлетворение е споделянето на емоционално ниво, било то приятно или не. Това е брак, който се развива с годините. Съпрузите стават по-близки и незаменими един за друг. Подобен брак е един от най-големите дарове на Живота !!!

д-р Рос Кембъл

И още на нашата страница :)



Тагове:   баща,   семейство,   емоции,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: satyam
Категория: Лични дневници
Прочетен: 27377
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031